Aktuellt

Nu är det sommar. Ju. Det mesta händer inte. Ett och annat uppdrag för interiör och intervju. Lite ditt och datt - och ändå behöver jag vara här i studion. Kommer hit vid tiotiden och åker eller cyklar hem vid 6.

Men, så dök en skoask med hundratals pyttesmå kopior upp, med bilder från mitt praktikår i Malmö. Min skola, konstakademin i Breda, Nederländerna, gav mig i uppdrag, förutom att vara assistent åt två reklamfotografer i Malmö (Lennart Sandén och Kerstin Lundberg), försöka illustrera Malmös själ - vad det nu är(?)... Enda sättet var förstås att låta bli att tänka fram den och istället ut och gå i stan. På den tiden krävdes det bara lite mod att fotografera människor, antingen i smyg eller konfronterat. Nu krävs det skam, kränkning och identitetsbrott.

Så, skanna några hundra negativ, fem hundra, kanske, bildbehandla och testa en publik.

Bilderna finns på FaceBooks Malmö-sida med Gamla Malmö, och har gett oväntat stor respons - och inte minst - besked om hur mycket staden har förändrats arkitektoniskt, beteende och kläder mm. https://www.facebook.com/photo?fbid=10157193310391856&set=pcb.2691543614281159

Klicka på bilderna, så kommer de upp stora, skarpa och mera kulörta!

Fotograf Jan Nordén
Krafts torg 10b
223 50 Lund

Telefon: 046-13 16 48
E-post: fotograf.norden@telia.com